Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, αφού προηγουμένως τα βάλετε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε τα φιλέτα με τα κρεμμυδάκια σε ένα πήλινο μπολ και το περιχύνετε με το μισό κρασί. Σπάτε μερικούς κόκκους πράσινου πιπεριού και τους προσθέτετε στη μαρινάδα μαζί με το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα σοτάρετε με λίγο λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τη μισή μαρινάδα, αφού πρώτα τη στραγγίσετε και τη σουρώσετε. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα και να απορροφηθεί ο μισός ζωμός.
Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και την υπόλοιπη μαρινάδα. Αφήνετε να βράσουν για λίγο ακόμη. Προς το τέλος προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και την πάπρικα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τοποθετείτε τα φιλέτα και τα κρεμμυδάκια σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.
Καθαρίζετε τις πατάτες. τις κόβετε σε μπαλάκια και τα βράζετε για λίγο σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Γαρνίρετε τα φιλέτα με τα πατατάκια.
Φιλέτα με σάλτσα από κρασί
Υλικά
- 6 φιλέτα
- 300 γρ. μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. θυμάρι
- 1 κουτ. πράσινο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. σούπας μπράντυ
- 2 ποτήρια ροζέ κρασί
- πατάτες
Εκτέλεση
Υλικά
- 6 φιλέτα
- 300 γρ. μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. θυμάρι
- 1 κουτ. πράσινο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. σούπας μπράντυ
- 2 ποτήρια ροζέ κρασί
- πατάτες
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους