Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και «σβήνετε» με τον χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να βράζει και όταν στο τέλος είναι έτοιμο και έχει πιει τα υγρά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κάρυ. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το γάλα να βράσει, ρίχνετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και πασπαλίζετε με το μισό τριμμένο τυρί. Απλώνετε τον πουρέ πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και την καπνιστή πάπρικα. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Κοτόπουλο με πουρέ
Υλικά
Για τον πουρέ:
- 1200 ml (6 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 250 γρ.(1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 συσκευασίες Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
Για το κοτόπουλο:
- 1400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 500 γρ. (5-6) κρεμμύδια καθαρισμένα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 1/2 κγ. Κάρυ
- 1/2 κγ. Πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Υλικά
Για τον πουρέ:
- 1200 ml (6 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 250 γρ.(1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 συσκευασίες Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
Για το κοτόπουλο:
- 1400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 500 γρ. (5-6) κρεμμύδια καθαρισμένα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 1/2 κγ. Κάρυ
- 1/2 κγ. Πάπρικα καπνιστή
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους