Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου 35°C). Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Στο μπολ του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη (περίπου για 10 λεπτά). Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα της αρεσκείας σας και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο ταψί. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Ψωμί
Υλικά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γραμ. (2 ½ φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γραμ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 20 γραμ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 20 γραμ. (3 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γραμ. (2 ½ φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γραμ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 20 γραμ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 20 γραμ. (3 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους