Eτοιμάζετε το Σιρόπι: σε ένα μπολ βάζετε 1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε 2-3 κουτ σούπας ρούμι. Λιώνετε σε μπεν-μαρί 250 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Bάζετε σε ένα μπρικάκι τη Zελατίνη ΓΙΩΤΗΣ με 3 κουτ. σούπας νερό και την αφήνετε 4 λεπτά να φουσκώσει. Tο βάζετε για λίγο πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Tο κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί. Xτυπάτε στο μίξερ το περιεχόμενο των 2 φακέλων Garni ΓΙΩΤΗΣ με 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε στο έτοιμο χτυπημένο Garni τη λιωμένη Kουβερτούρα, τη Zελατίνη και το υπόλοιπο ρούμι και ανακατεύετε ελαφρά. Σε μία φόρμα Nο. 24 που ανοίγει με σούστα βάζετε μία στρώση σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Aπλώνετε το 1/4 περίπου της κρέμας. Aκολουθείτε την ίδια διαδικασία για 2 στρώσεις σαβαγιάρ ακόμα. Kρατάτε λίγη κρέμα και αφού παγώσει λίγο η τούρτα, την ξεφορμάρετε και καλύπτετε τα πλαϊνά της με την κρέμα που έχετε κρατήσει. Πασπαλίζετε με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ την επιφάνεια της τούρτας και χαράζετε σε μερίδες.
Mousse σοκολάτα
Υλικά
- 2 φακέλους Garni Ζαχαροπλαστικής ΓIΩTHΣ
- 300-350 γρ. σαβαγιάρ
- 250 γρ. Kουβερτούρα ΓIΩTHΣ
- 1/2 φάκελο Zελατίνη ΓIΩTHΣ
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 70 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι
- Kακάο ΓΙΩΤΗΣ για διακόσμηση
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 φακέλους Garni Ζαχαροπλαστικής ΓIΩTHΣ
- 300-350 γρ. σαβαγιάρ
- 250 γρ. Kουβερτούρα ΓIΩTHΣ
- 1/2 φάκελο Zελατίνη ΓIΩTHΣ
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 70 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι
- Kακάο ΓΙΩΤΗΣ για διακόσμηση
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους