Σουφλέ κοτόπουλο με αβοκάντο

Υλικά
  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. (1 τεμάχιο) καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Λίγοι κόκκοι πιπέρι
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1600 ml (8 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 1 αβοκάντο
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Κόβετε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, το κοτόπουλο σε κομματάκια, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, κατεβάζετε από τη φωτιά και στραγγίζετε.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, με διαστάσεις 24 Χ 32 εκατοστά, απλώνετε το ψωμί, ραντίζετε με 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, πασπαλίζετε με το 1/3 από το τριμμένο τυρί και απλώνετε από πάνω το αβοκάντο σε φέτες.
Μετά βάζετε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά  και το γιαούρτι.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτετε το περιεχόμενο των φακέλων Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και στρώνετε την μπεσαμέλ στο πυρέξ.
Ραντίζετε με το υπόλοιπο γάλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 3.67/5
Ρυθμίσεις cookies