Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη, προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Το χωρίζετε στη μέση και ανοίγετε δύο φύλλα 30 Χ 40 εκατοστών.
Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, διαλύετε το κόρν φλάουρ, προσθέτετε τα αυγά και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα σε μικρά κομματάκια.
Βάζετε τη μισή γέμιση πάνω από το φύλλο, σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση.
Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Τυρόπιτα
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 12,5 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 30 γρ.(6 κουτ. σούπας) ξύδι
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 6 αυγά
- 120 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κιλό φέτα
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 12,5 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 30 γρ.(6 κουτ. σούπας) ξύδι
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 6 αυγά
- 120 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κιλό φέτα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους