Βάζετε σε κατσαρολάκι 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ κρατώντας 2 κουταλάκια γλυκού, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το μισό ρούμι, το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύετε και μοιράζετε τη μισή κρέμα σε κάθε κρέπα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από την κονσέρβα, διαλύετε το κορν φλάουρ που έχετε κρατήσει και την υπόλοιπη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, προσθέτετε το βύσσινο και το ρούμι και, αφού πάρει βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε την κρέμα βύσσινο πάνω από τις κρέπες.
Τυλίγετε τις κρέπες και τις βάζετε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Αν θέλετε μπορείτε να χτυπήσετε την κρέμα που έχετε κρατήσει με το μαλακό τυρί και να την απλώσετε πάνω από τις κρέπες.
Ραντίζετε με το υπόλοιπο γάλα και λίγη ζάχαρη και ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι το γλύκισμα να πάρει χρώμα, για περίπου 30 λεπτά.
Κρέπες με βύσσινο και cream cheese
Υλικά
- 22 έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 110 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 3 αυγά
- 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ρούμι
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- Λίγη βανίλια
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα
- 1 κονσέρβα βύσσινο
Εκτέλεση
Υλικά
- 22 έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 110 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 3 αυγά
- 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ρούμι
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- Λίγη βανίλια
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα
- 1 κονσέρβα βύσσινο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους