Βάζετε όλα τα υλικά για τη βάση στο μπολ του μίξερ και ζυμώνετε για 10-15 λεπτά. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Μετά την τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 28 εκατοστών.
Απλώνετε το φύλλο σε ταρτιέρα ή σε φόρμα που ανοίγει.
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο, την άχνη, το αυγό και λίγη καννέλα, μέχρι να αφρατέψουν.
Απλώνετε τη γέμιση πάνω από τη βάση. Αλείφετε την επιφάνεια με 1 αυγό και το ανθόνερο και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρεται ζεστή.
Τάρτα με ανθότυρο
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 αυγό
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. ανθότυρο
- 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- Λίγη κανέλα
- 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ανθόνερο
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 αυγό
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. ανθότυρο
- 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- Λίγη κανέλα
- 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ανθόνερο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους