Διαλύετε τη Φρεσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και ζυμώνετε για 20-25 λεπτά. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και την απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί (30x40 εκατοστά). Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λάδι και από πάνω απλώνετε το κέτσαπ.
Μοιράζετε σε όλη την επιφάνεια τη τη φέτα, τις ελιές και τις πιπεριές. Απλώνετε από πάνω τις ντομάτες σε φέτες, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε στους 250 °C για 30-45 λεπτά.
Πίτσα με λαχανικά
Υλικά
Για τη βάση:
- 1 Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
- 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) καλαμποκέλαιο
- 10 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 10 γρ. (1 κουτ. γλυκού) ζάχαρη
- 150 ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 25 γρ. (1 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κέτσαπ
- 350 γρ. φέτα
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα
- 250 γρ. (6 τεμάχια) πράσινες πιπεριές
- 250 γρ. (6 τεμάχια) κόκκινες πιπεριές
- 5-6 ντομάτες
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη βάση:
- 1 Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
- 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) καλαμποκέλαιο
- 10 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 10 γρ. (1 κουτ. γλυκού) ζάχαρη
- 150 ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 25 γρ. (1 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κέτσαπ
- 350 γρ. φέτα
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα
- 250 γρ. (6 τεμάχια) πράσινες πιπεριές
- 250 γρ. (6 τεμάχια) κόκκινες πιπεριές
- 5-6 ντομάτες
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους