Τούρτα champagnione γλασέ με άσπρη σοκολάτα

Υλικά
  • 1½ φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 60 γρ. (1/4  φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) Amaretto
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) Drambui
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. φράουλες σε κομματάκια

Για το γαρνίρισμα:

  • Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο.
Σε μία φόρμα με σούστα  που ανοίγει, με διάμετρο 22 εκατοστά, στρώνετε το μπισκότο και  απλώνετε από πάνω  τα κομματάκια φράουλας.
Στο μπολ του μίξερ βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε το περιεχόμενο των  φακέλων Garni και χτυπάτε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα ποτά, το βούτυρο λιωμένο και τη Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, την οποία έχετε λιώσει πριν σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε και απλώνετε την κρέμα πάνω από τις φράουλες.
Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει και γαρνίρετε με το σιρόπι.
 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies