Τοποθετείτε, σε μια μικρή κατσαρόλα, όλα τα υλικά και τα αφήνετε μέχρι την πρώτη βράση.
Χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά (είναι σημαντικό να μη βράσει ο καφές ώστε να διατηρήσει τα αιθέρια έλαιά του) και σιγοψήνετε για 15-20 λεπτά.
Για πιο γρήγορη παρασκευή, ψήνετε τον καφέ μέχρι να λιώσουν οι κύβοι ζάχαρης και τον σουρώνετε σε 4 κούπες.
Tip: Όση περισσότερη ώρα αφήσετε τον καφέ να ψηθεί, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί και η γεύση του.
Cafe de Olla (Παραδοσιακός Καφές Μεξικού)
Υλικά
Για 4 φλιτζάνια καφέ:
- 6 κουτ. σούπας δυνατού φρεσκοαλεσμένου καφέ
- 4-5 κύβοι Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro (ή 3-4 κουτ. γλυκού Aκατέργαστης Ζάχαρης για Καφέ Fytro)
- 3 ξυλαράκια κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
- 4 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Υλικά
Για 4 φλιτζάνια καφέ:
- 6 κουτ. σούπας δυνατού φρεσκοαλεσμένου καφέ
- 4-5 κύβοι Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro (ή 3-4 κουτ. γλυκού Aκατέργαστης Ζάχαρης για Καφέ Fytro)
- 3 ξυλαράκια κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
- 4 φλιτζ. νερό
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους