Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη έως να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, ρίχνετε την πούδρα αμυγδάλου, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα και με μια μαρίζ τα ενσωματώνετε στο μίγμα. Χωρίζετε το μίγμα σε δυο μέρη.
Λιώνετε σε μπεν μαρί την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τη ρίχνετε στο ένα μίγμα. Απλώνετε σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 26 εκ.
Στο άλλο μίγμα ρίχνετε την ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα και την απλώνετε πάνω από το σοκολατένιο μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.
Για το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, σιροπιάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Περιχύνετε τη λιωμένη κουβερτούρα επάνω στο γλυκό.