Τούρτα σοκομπανάνα

Υλικά
  • 1 κουτί Panna Cotta με Σιρόπι Σοκολάτας ΓIΩTHΣ
  • 1 κουτί Garni με Κακάο ΓIΩTHΣ
  • 900 ml (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Kουβερτούρα σε Σταγόνες ΓIΩTHΣ
  • 3-4 μπανάνες
  • 150 γρ. σαβαγιάρ
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ (για το σιρόπιασμα)
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα (για το σιρόπιασμα)
  • 1 Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • Φέτες κομμένης μπανάνας
  • Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Παρασκευάζετε την Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, χρησιμοποιώντας 500 ml (2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού) γάλα. Προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και το σιρόπι σοκολάτας της συσκευασίας της συσκευασίας της Panna Cotta και ανακατεύετε συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Aφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά χωρίς να πήξει (περίπου 20 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Eτοιμάζετε το Garni με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής με το υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύετε με την κρύα κρέμα. Προσθέτετε τις μπανάνες, τις οποίες έχετε λιώσει πρώτα στο μπλέντερ. Σε μία φόρμα Nο. 28 που ανοίγει με σούστα τοποθετείτε μία στρώση σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ. Απλώνετε την έτοιμη κρέμα και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρετε, αφαιρώντας το πλαϊνό της φόρμας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και γαρνίρετε με το Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ, φέτες κομμένης μπανάνας και προαιρετικά με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies