Βράζετε λίγο τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τη φαρίνα, τη μαγιά και το ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα, τα λαχανικά και τα φιστίκια. Βουτυρώνετε μία μακρόστενη φόρμα, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Αλμυρό κέικ με ξηρούς καρπούς και λαχανικά
Υλικά
- 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 6 αυγά
- 4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και ανάλατα
- 70 γρ. (1 τεμάχιο) καρότο
- 70 γρ. (1 τεμάχιο) κολοκύθι
Εκτέλεση
Υλικά
- 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 6 αυγά
- 4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και ανάλατα
- 70 γρ. (1 τεμάχιο) καρότο
- 70 γρ. (1 τεμάχιο) κολοκύθι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους