Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, 700 ml γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη μαργαρίνη και το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα (1-2 λεπτά).
Προσθέτετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και το ποτό και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ. Σε μια πιατέλα βάζετε τη μια Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση, σιροπιάζετε και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε όλη την τούρτα. Γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ.
Τούρτα σοκολατίνα
Υλικά
- 2 φάκελοι 'Ανθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 900 ml γάλα
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 20 γρ. cointreau
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ (θα χρησιμοποιήσετε τις 2 βάσεις)
ΓΙα το σιρόπι:
- 100 ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 φάκελοι 'Ανθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 900 ml γάλα
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 20 γρ. cointreau
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ (θα χρησιμοποιήσετε τις 2 βάσεις)
ΓΙα το σιρόπι:
- 100 ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους