Τούρτα Σοκολατίνα

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet and Balance 
  • 1 κουτί  Μίγμα για Mousse με γεύση Σοκολάτα Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 300γρ. Σοκολάτα Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 3γρ. (3 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1 ½ κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 180ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 50γρ. ( 2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 3 αυγά
  • 550ml  (2 ¾  φλιτζ. τσαγιού) γάλα  0% ή  1,5% λιπαρά 
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ 
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ  για 2-3 λεπτά και τους 2 φακέλους του κουτιού  Μίγμα για Κέικ Sweet and Balanceμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη λιωμένη και τα αυγά. Προσθέτετε  το Κακάο και 100 γραμμάρια Σοκολάτα Sweet and Balance την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια  βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 26 εκατοστά και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόβετε αν θέλετε λίγο την πάνω πλευρά ώστε η επιφάνεια να γίνει πιο λεία. Ανακατεύετε 100 γραμμάρια γάλα (½ φλιτζ. τσαγιού), το κονιάκ και το επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη και ραντίζετε  το παντεσπάνι. Χτυπάτε το Μίγμα για Mousse με γεύση Σοκολάτα Sweet and Balance σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας γάλα. Στο τέλος προσθέτετε 100 γραμμάρια λιωμένη Σοκολάτα Sweet and Balance και συνεχίζετε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Απλώνετε τη Mousse πάνω στο παντεσπάνι. Για να φτιάξετε το γλάσο λιώνετε σε μπεν μαρί 100 γραμμάρια Σοκολάτα Sweet and Balance, προσθέτετε 50ml ζεστό γάλα και ανακατεύετε.  Το αφήνετε να κρυώσει και το απλώνετε πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.

*Το Μίγμα για Mousse με γεύση Σοκολάτα Sweet and Balance​ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies