Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μία βράση προσθέτε το μέλι και αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το μέλι και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Ετοιμάζετε τα μελομακάρονα: Χτυπάτε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro. Διαλύετε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και προσθέτετε όλα τα υλικά στο ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι. Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρύδια.
Μελομακάρονα
Υλικά
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
- 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
- 500 γρ. καρύδια σε κομματάκια
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 300 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Εκτέλεση
Υλικά
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
- 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
- 500 γρ. καρύδια σε κομματάκια
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 300 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους