Τούρτα παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 750 ml (3 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας)βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα
  • 1 φάκελος (100γρ.) Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) αμαρέττο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τα  ολόκληρα αμύγδαλα. Πασπαλίζετε με τα  ¾ της  ζάχαρης, προσθέτετε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το χρώμα να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζετε το ανακάτεμα 2-3 λεπτά, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν. Τα σπάτε στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια.
Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το ποτό και  τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύετε.
Σε μία φόρμα με σούστες Νο 26 απλώνετε το μισό παγωτό και από πάνω μία στρώση με καραμελωμένα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και γαρνίρετε την επιφάνεια του παγωτού κάνοντας ροζέτες γύρω- γύρω.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και να  θέλετε γαρνίρετε με φιλέ αμύγδαλου.  
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Για να το ξεφορμάρετε χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους