Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Σε λιωμένο βούτυρο τσιγαρίζετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τα σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Στρώνετε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που το έχετε βουτυρώσει, τα πασπαλίζετε με τα 2/3 του τυριού και τα σκεπάζετε με τη Μπεσαμέλ.
Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.