Ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ

Υλικά
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές 
  • 2 μικρά καρότα
  • 400-500 γρ. τυρί τριμμένο (διάφορα τυριά της αρεσκείας σας)
  • 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ½ λίτρο γάλα για τη Μπεσαμέλ
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση

Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Σε λιωμένο βούτυρο τσιγαρίζετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τα σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.  

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Στρώνετε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που το έχετε βουτυρώσει,  τα πασπαλίζετε με τα 2/3 του τυριού και τα σκεπάζετε με τη Μπεσαμέλ. 

Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies