Σοκολατίνα εσπρέσο

Υλικά
  • 2 συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 140 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) έτοιμος καφές εσπρέσο
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. (6 κουτ. σούπας) Kahlua
  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα για τις βάσεις
  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) κονιάκ για τις βάσεις
  • 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ για γαρνίρισμα
  • 40 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ για γαρνίρισμα
  • 125 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση

Στο ζεστό εσπρέσο ρίχνετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο και το Kalhua και τα αφήνετε να λιώσουν.
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη ζάχαρη άχνη και -αφού έχει κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας- προσθέτετε την κρέμα σε αυτό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
Ραντίζετε τη μία Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το κονιάκ και απλώνετε το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες βάσεις.
Τέλος, γαρνίρετε με τις Νιφάδες Κουβερτούρας και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies