Κέικ χωρίς μίξερ

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 360 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση

Λιώνετε, χωρίς να κάψει, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο  ή τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με σύρμα για 1 λεπτό.  Προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια ή το ξύσμα. Προσθέτετε τη Φαρίνα ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζετε το μίγμα  του κέικ σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 27 εκατοστών ή σε 2 μικρότερες στρογγυλές διαμέτρου 22 εκατοστών ή σε 2 μακρόστενες διαστάσεων 23x13 εκατοστών. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.2/5
Ρυθμίσεις cookies