Lemon Pie

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό λεμονιού 
  • 550 ml νερό 
  • 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Εκτέλεση

Ζυμώνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το αυγό και τη μαργαρίνη. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα (Νο 22-24), τρυπώντας την με πιρούνι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Παρασκευάζετε το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι χρησιμοποιώντας αντί για γάλα, τον χυμό λεμονιού, το νερό και τη ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει η κρέμα προσθέτετε τους κρόκους αυγών ελεφρά χτυπημένους. Αφού πάρει βράση, την απλώνετε. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα με τα ασπράδια αυγών και τη ζάχαρη. Απλώνετε πάνω στην κρέμα και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους