Τυροπιτάκια βρώμης

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη

  • 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
  • 15 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση

  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 75 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση

Ζυμώνετε με το χέρι όλα τα υλικά για τη ζύμη  και την αφήνετε να ξεκουραστεί  για 2 ώρες περίπου.
Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και την κόβετε μικρά στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τη μοιράζετε στα τυροπιτάκια.
Τα διπλώνετε, τα τρυπάτε με ένα μαχαίρι, τα αλείφετε με λίγο αυγό και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies