Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο κονιάκ και χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια χτυπάτε τους κρόκους με το μίγμα κορν φλάουρ και την βανίλια. Τα προσθέτετε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αυτό το μίγμα το αναμιγνύετε ελαφρά με τη μαρέγκα.
Βάζετε το μείγμα στο σκεύος του σουφλέ και το βάζετε στο φούρνο για 10λεπτά. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για άλλο ένα τέταρτο.
Δεν πρέπει να παραψηθεί για να μείνει η σοκολάτα στη μέση ρευστή.
Σουφλέ σοκολά
Υλικά
- 2 φάκελα Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας Κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 φάκελα Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας Κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- λίγο βούτυρο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους