Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C αέρα. Βράζετε τα 3 καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, τα αφήνετε να κρυώσουν και, στη συνέχεια, τα τρίβετε μαζί με το τέταρτο καρότο. Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε 1-2 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε ελαφρώς. Βάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών και ψήνετε στους 150°C αέρα για 45-50 λεπτά.
Κέικ καρότου
Υλικά
- 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
- 3 αυγά
- 175 γρ. (περίπου 4 τεμάχια) καρότα
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 225 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι τριμμένο
- 25 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
- 1,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα
- Βανίλια
- 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
Εκτέλεση
Υλικά
- 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
- 3 αυγά
- 175 γρ. (περίπου 4 τεμάχια) καρότα
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 225 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι τριμμένο
- 25 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
- 1,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα
- Βανίλια
- 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους