Προσθέτετε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε (χωρίς μίξερ). Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Προσθέτετε το βούτυρο, τους κρόκους, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόβετε με κουπάτ αλευρωμένα το σχήμα που θέλετε.
Αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Τηγανίζετε στους 190°C για δύο λεπτά από κάθε μεριά.
Ανακατεύετε λίγη ζάχαρη με λίγη κανέλα και πασπαλίζετε τα ντόνατς. Tip: Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε γεύση της αρεσκείας σας, Κουβερτούρα σε Νιφάδες ή Party Décor ΓΙΩΤΗΣ.
Ντόνατς
Υλικά
- 60 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 660 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 360 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
- 4 κρόκους αυγού
- 15 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι
- 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 3 λίτρα ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 60 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 660 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 360 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
- 4 κρόκους αυγού
- 15 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι
- 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 3 λίτρα ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους