Στρούντελ µε κρέµα βανίλια

Υλικά
Για τη ζύμη
  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) αραβοσιτέλαιο
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση μήλου
  • 5 μήλα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες
  • Λίγη κανέλα
  • 40 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη για πασπάλισμα του μήλου
Για την κρέμα
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια Βραστό ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι
  • 1 αυγό
Εκτέλεση

Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την πλάθετε σε μία μεγάλη μπάλα, την αλείφετε με αραβοσιτέλαιο, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 2 ώρες εκτός ψυγείου. Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύετε. Διαλύετε στο γάλα το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και το ρούμι. Αλείφετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος με λάδι και ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Το αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και μετά το τραβάτε με τα χέρια σας, ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό. Κόβετε τις άκρες για να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα. Στρώνετε σε μία λωρίδα την κρέμα και διπλώνετε το φύλλο μέχρι να σκεπαστεί η κρέμα. Μετά απλώνετε το μίγμα με τα μήλα σε μία άλλη λωρίδα και τυλίγετε σε ρολό διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες. Τοποθετείτε το ρολό σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Το βουτυρώνετε, το τρυπάτε και το ψήνετε στους 150°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies