Πανετόνε

Υλικά
  • 650 γρ. (5 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (2 κυβάκια) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 280 γρ. (1 1/2 φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη
  • 125 ml (3/5 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό γάλα
  • 120 γρ. κρόκοι αυγών
  • 4 αυγά
  • 6 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο, λιωμένο και χλιαρό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρούτα κόντιτα σε κύβους
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση

Τοποθετείτε 150 γραμμάρια (11/3 φλιτζάνι τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, 30 γραμμάρια (2 κουταλιές σούπας) ζάχαρη και το γάλα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Βάζετε 250 γραμμάρια ζάχαρη (1/4 φλιτζάνι τσαγιού), τους κρόκους των αυγών, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ζεσταθούν λίγο. Τα βάζετε στον κάδο του μίξερ και συγχρόνως προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε λίγο μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Τέλος, προσθέτετε τα φρούτα κόντιτα και τις σταφίδες και ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τη ζύμη με μία σπάτουλα μέχρι να "πέσει". Τη βάζετε πάλι σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα βάζετε σε 2 στρογγυλές ψηλές φόρμες με διάμετρο 20 εκατοστά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα περίπου.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους