Muffins με ΓΙΩΤΗΣ Crème

Υλικά
  • 1 συσκευασία 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins Σοκολάτας 
  • 1 συσκευασία 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins 
  • 2 αυγά
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
  • 420 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό 

Υλικά για frosting βανίλια

  • 1 1/2 αυγό ασπράδι
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) γλυκόζη
  • 200 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • Λίγη βανίλια

Υλικά για frosting σοκολάτα

  • 200 γρ. frosting βανίλιας
  • 50 γρ. (1/2 φάκελος) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη

    *Για muffins φράουλα
    60 γρ. (3 κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
    Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

    ** Για  muffins βατόμουρο
    60 γρ. (3 κουτ. σούπας)  Μαρμελάδα Βατόμουρο Fytro

    *** Για muffins mocha
    35ml έτοιμος espresso ή 3 γραμ. (2 κουτ. γλυκού) στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins και το 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες. Αν θέλετε τα muffins να είναι φράουλα, προσθέτετε στο μίγμα τη Μαρμελάδα Φράουλα Fytro με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε.
Αν θέλετε τα muffins να έχουν γεύση βατόμουρο, προσθέτετε στο μίγμα Μαρμελάδα Βατόμουρο Fytro και ανακατεύετε. Αν θέλετε muffins mocha προσθέτετε στο μίγμα τον καφέ.
Για την προετοιμασία του frosting βανίλια: Σε μπεν μαρί ανακατεύετε συνεχώς τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη γλυκόζη, μέχρι να φτάσουν τους 75°C. Τα χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, για να αφρατέψουν και να κρυώσουν. Έπειτα, χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, για να φουσκώσει και να τριπλασιάσει τον όγκο του, και ενώνετε τα δύο μίγματα με μία σπάτουλα.
Για την προετοιμασία του frosting σοκολάτα: Ρίχνετε το frosting βανίλιας, που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα κορνέ βάζετε τα frosting και κάνετε διάφορα σχέδια στα muffins.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους