Χριστουγεννιάτικο γλυκό με κρέμα και ζελέ πραλίνας

Υλικά
  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 L (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για το σιρόπι:

  • 75 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ρούμι

Για το ζελέ πραλίνας:

  • 4 Φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) πραλίνα φουντουκιού

Για την γκανάζ:

  • 200 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια, σπασμένα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Όταν κρυώσει, προσθέτετε το ρούμι. Ετοιμάζετε το ζελέ, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και προσθέτοντας τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ, αφού πρώτα την έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό, και την πραλίνα. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το ζελέ σε ρηχό ταψάκι στο ψυγείο, μέχρι να πήξει. Ετοιμάζετε τις Κρέμες Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλων. Σε δίσκο, βάζετε τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και τη σιροπιάζετε, με λίγο σιρόπι. Απλώνετε την έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα και από πάνω, τη δεύτερη βάση. Σιροπιάζετε και τοποθετείτε το ζελέ πραλίνας. Βάζετε την τρίτη βάση, σιροπιάζετε και απλώνετε την έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ. Βάζετε το γλύκισμα στην κατάψυξη, να παγώσει. Λιώνετε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ. Ζεσταίνετε το γάλα και το ανακατεύετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε τα φουντούκια και περιχύνετε το γλύκισμα.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους