Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνετε το Ρύζι με Φλοιό Fytro και το σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μάραθο και 2 κούπες νερό και αφήνετε να πιεί το ζουμί του. Ανοίγετε τα κολοκύθια με ένα κουταλάκι. Κόβετε μπροστά και πίσω τα κοτσάνια τους και τα γεμίζετε κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε όρθια στην κατσαρόλα και ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση των κολοκυθιών. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45 – 50 λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτετε τους κρόκους, ξαναχτυπάτε και ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το ζουμί από την κατσαρόλα στα αυγά χτυπώντας τα διαρκώς με τον αυγοδάρτη. Περιχύνετε τα κολοκύθια με το αυγολέμονο και ανακινείτε προσεκτικά την κατσαρόλα.
Γεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
- 8 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
- 350 γρ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
- 8 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
- 350 γρ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους