Τσουρέκι γεμιστό με μαρμελάδα φράουλα και μπισκότο

Υλικά

Υλικά για 2 τσουρέκια

Υλικά για τη ζύμη

  • 570 γρ. (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 140 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 γρ. μαστίχα Χίου
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κύβο Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ασπράδι αυγού (για επάλειψη)

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Προσθέτετε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε, έως ότου αυτή να λιώσει. Τοποθετείτε το μίγμα της μαγιάς με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνετε με γάντζο, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Βάζετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη χωρίζετε σε 4 μέρη και πλέκετε, ανά δύο, τα τσουρέκια. Τα βάζετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αλείφετε με το ασπράδι και ψήνετε στους 170ºC για περίπου 30 λεπτά. Κόβετε στη μέση τα τσουρέκια και γεμίζετε με τη Μαρμελάδα Φράουλα Fytro και το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ. Για το γαρνίρισμα, λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και επικαλύπτετε τα τσουρέκια.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies