Τάρτα με σέσκουλα φινόκιο και τοματίνια κονφί

Υλικά

Υλικά για την τάρτα 

  • 320 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 ml (3 κουτ. σούπας) γάλα
  • 1 αυγό
  • Λίγο ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση

  • 500 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. μάραθος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) φέτα τριμμένη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τα τοματίνια κονφί

  • 100 γρ. τοματίνια
  • 20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για γαρνίρισμα

  • Σουσάμι

 

Εκτέλεση

Για τα τοματίνια κονφί: Τοποθετείτε τα τοματίνια σε ταψάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνετε στους 120 ºC για περίπου 1,5 ώρες.
Για την τάρτα: Χτυπάτε το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτετε το αυγό και, στη συνέχεια, όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και την τοποθετείτε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκατοστών. Ψήνετε στους 180 ºC αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Για τη γέμιση: Ζεματίζετε το φινόκιο και τα σέσκουλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνηθο και τον μάραθο στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα σέσκουλα και το φινόκιο, αλάτι και πιπέρι. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ στο γάλα με το αυγό και το ρίχνετε στο μίγμα των λαχανικών. Σιγοβράζετε, μέχρι να δέσει. Προσθέτετε τα τυριά.
Ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα. Πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα και σουσάμι. Ψήνετε στους 180 ºC αέρα για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρετε με τα τοματίνια, αφού τα κόψετε στα τέσσερα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους