Πίτσα Ελληνική

Υλικά
  • 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας 
  • 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο
  • 1 κιλό τομάτες φρέσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 500 γρ. τυρί μοτσαρέλα κίτρινο τριμμένο
  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μέτρια τομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
  • Λίγη κάπαρη
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σάλτα ντομάτας: Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες: Αφού πλύνετε τις τομάτες, σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει για να ζεματίσετε τις τομάτες και να βγάλετε την φλούδα τους. Αφού βράσει το νερό ρίχνετε τις τομάτες μέσα για λιγότερο από μισό  λεπτό. Ακριβώς δίπλα έχετε ένα λεκανάκι με κρύο νερό, με παγάκια, για να τις παγώσετε κατευθείαν. Βγάζετε τις τομάτες και τις παγώνετε και εν συνεχεία βγάζετε την φλούδα και το κοτσάνι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τομάτες, όλα ψιλοκομμένα, ώστε να σοταρίστουν καλά όλα μαζί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη και την απλώνετε σε 2 ταψάκια. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι απλώνετε την σάλτσα τομάτας ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και προσθέτετε τη φέτα και την πιπεριά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους