Πολτοποιείτε τα υλικά για το πέστο. Ετοιμάζετε το Πλιγούρι Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το ανακατεύετε με το πέστο. Σoτάρετε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο και σβήνετε με το ούζο. Σερβίρετε γαρνίροντας με τις γαρίδες και τα τοματάκια.
Πλιγούρι με πέστο βασιλικού και γαρίδες
Υλικά
- 1 συσκευασία Πλιγούρι Fytro
Για το πέστο
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. γραβιέρα
- 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τις γαρίδες
- 400 γρ. γαρίδες ολόκληρες
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ούζο
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- Τοματάκια cherry για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 συσκευασία Πλιγούρι Fytro
Για το πέστο
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. γραβιέρα
- 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τις γαρίδες
- 400 γρ. γαρίδες ολόκληρες
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ούζο
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- Τοματάκια cherry για γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους