Τούρτα με κρέμα γιαουρτιού, φράουλες και ανανά

Υλικά
  • 1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 συσκευασία Φρουί Ζελέ με γεύση Ανανά ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. φράουλες
  • 1 κονσέρβα ανανά μέτρια
  • 1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 ml (1 1/4  φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το αδειάζετε σε ένα τετράγωνο ταψί και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Μουλιάζετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό. Ζεσταίνετε 1/4 φλιτζάνι τσαγιού (50ml) γάλα και διαλύετε τη ζελατίνη. Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε το γιαούρτι και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε. Κόβετε τον ανανά και τις φράουλες σε κομμάτια. Σιροπιάζετε τη μία Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ με το σιρόπι της κονσέβας, απλώνετε το 1/3 της κρέμας, πασπαλίζετε με λίγα κομματάκια φρούτων και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες βάσεις. Κόβετε το Φρουί Ζελέ σε κομματάκια και τα ρίχνετε πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας. Γαρνίρετε με φράουλες που έχετε κρατήσει και τα φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά).

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους