Cheesecake καραμέλα

Υλικά
  • 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 5 γρ. χυμό λάιμ
  • 150 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Σιρόπι με γεύση Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • Λίγα φουντούκια σε κομματάκια για τη διακόσμηση
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο, προσθέτοντας το χυμό από το λάιμ.
Ετοιμάζετε και τους δύο φακέλους Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο, προσθέτοντας το ξύσμα από το λάιμ.
Σε φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 24 εκατοστών, στρώνετε το μπισκότο, από πάνω την κρέμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το Σιρόπι με γεύση Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει και την απλώνετε πάνω από το γλυκό. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και ξεφορμάρετε.
Γαρνίρετε με φουντούκια σε κομματάκια.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies