Τούρτα παγωτό banoffee

Υλικά
  • 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
  • 3 μπανάνες
  • 3 κουτ. σούπας Μαύρη Ζάχαρη Fytro
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λικέρ μπανάνα
  • 100 γρ. αποξηραμένες μπανάνες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό και το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις βάζετε στο τηγάνι, πασπαλίζετε με την Μαύρη Ζάχαρη Fytro και το λικέρ και τις καραμελώνετε. Στρώνετε το μίγμα μπισκότου σε φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 26 εκατοστών. Ανακατεύετε και απλώνετε πάνω από τη βάση του μπισκότου την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, τις μπανάνες, το ζαχαρούχο γάλα. Και από πάνω απλώνετε το έτοιμο παγωτό. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με τις αποξηραμένες μπανάνες.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους