Boston Cake

Υλικά
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 85 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα  

Για το γλάσο

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Μοιράζετε το μίγμα σε 2 ταψάκια, διαμέτρου 24-26 εκατοστά, βουτυρωμένα και αλευρωμένα και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Βάζετε σε πιατέλα τη μία βάση, απλώνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τη δεύτερη βάση. Για την ετοιμασία του γλάσου, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει, και περιχύνετε το κέικ.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.67/5
Σχετικές συνταγές
Ρυθμίσεις cookies