Μηλόπιτα με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη 

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ  
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι

Υλικά για τη γέμιση 

  • 3 κόκκινα μήλα 
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
Εκτέλεση

Ζυμώνετε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το βούτυρο, το οποίο προσθέτετε σιγά- σιγά, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Αφήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί και την απλώνετε σε στρογγυλό ταψί με σούστα, στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε  στους 160 °C για περίπου 20 λεπτά. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και το απλώνετε επάνω από τη ζύμη που έχετε προψήσει. Κόβετε τα μήλα με τη φλούδα σε τέταρτα και, μετά, τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Αρχίζετε να τοποθετείτε τα μήλα περιμετρικά της τάρτας, πηγαίνοντας  προς το κέντρο, χωρίς να αφήνετε κενά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro και, με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφετε τα μήλα (μπορείτε, αν θέλετε, να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα μήλα). Ψήνετε την τάρτα  στους 160 °C για άλλα 20 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει καλά, πριν σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους