Μuffins με κολοκύθα

Υλικά
  • 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins Αλμυρά 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 90 ml (1/2 περίπου φλιτζ. τσαγιού) λάδι                    
  • 15 ml (1 κουτ. σούπας) λάδι (για το σοτάρισμα)
  • 80 γρ. καρύδια σπασμένα 
  • 20 γρ. σταφίδες 
  • 150 γρ. κολοκύθα

 

Εκτέλεση

Τρίβετε την κολοκύθα στον τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε στο ελαιόλαδο την τριμμένη κολοκύθα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Τη βάζετε στο μπλέντερ, για να γίνει πουρές, και προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες. Προετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins Αλμυρά, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας με τα καρύδια και τις σταφίδες και ζυμώνετε. Μοιράζετε τη ζύμη σε 12 βουτυρωμένα και αλευρωμένα ατομικά φορμάκια για muffins και αφήνετε σε χλιαρό χώρο να φουσκώσουν για 10 λεπτά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 20-25 λεπτά.

Tip: Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε τα muffins νηστίσιμα, αντικαταστήστε το γάλα με γάλα σόγιας ή νερό.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Σχετικές συνταγές
Ρυθμίσεις cookies