Muffins με κολοκύθι και δυόσμο

Υλικά
  • 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins Αλμυρά 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 90 ml  (1/2 περίπου φλιτζ. τσαγιού) λάδι                    
  • 15 ml (1 κουτ. σούπας) λάδι (για το σοτάρισμα)
  • 150 γρ. κολοκύθι τριμμένο 
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 10 φύλλα δυόσμος φρέσκος ή 5 γρ. δυόσμος ξερός
  • Γιαούρτι (προαιρετικά) ως συνοδευτικό

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και, στη συνέχεια, το κολοκύθι, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τον δυόσμο. Προετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Muffins Αλμυρά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτετε το μίγμα με το κολοκύθι και ζυμώνετε. Μοιράζετε τη ζύμη σε 12 βουτυρωμένα και αλευρωμένα ατομικά φορμάκια για muffins και αφήνετε σε χλιαρό χώρο να φουσκώσουν για 10 λεπτά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 20-25 λεπτά.

Tip: Σερβίρετε, κατά προτίμηση, με λίγο γιαούρτι.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5