Τερίνα σοκολάτας

Υλικά
  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 πλάκες (375 γρ.) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 συσκευασία (10 γρ.) Ζελατίνη σε Φύλλα ΠΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή 
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 2-3 κουτ. σούπας λικέρ καφέ (προαιρετικά) ή έτοιμο στιγμιαίο καφέ 
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Λιώνετε σε μπεν μαρί την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Μουλιάζετε με 2 κουταλιές της σούπας νερό τη Ζελατίνη σε Φύλλα ΓΙΩΤΗΣ και την διαλύετε σε λίγο ζεστό γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ τη μισή ζάχαρη άχνη μαζί με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Ανακατεύετε τα δύο μίγματα μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα και τη διαλυμένη ζελατίνη. Κόβετε τις Βάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ σε παραλληλόγραμμες λωρίδες 10*20 εκατοστά. Ακουμπάτε την πρώτη βάση για τούρτα σε φόρμα του κέικ παραλληλόγραμμη. Καταβρέχετε με λίγο λικέρ καφέ ή με λίγο έτοιμο στιγμιαίο καφέ και απλώνετε το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες βάσεις και καλύπτεται τα πλαϊνά με την κρέμα.
Πασπαλίζετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5