Μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ σελινόριζας

Υλικά
  • 2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές 
  • 3 καρότα κομμένα σε κομμάτια 
  • 1/2 κιλό σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Χυμό Λεμονιού Realemon
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό ή ζωμό λαχανικών 
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κιλό σελινόριζα καθαρισμένη 
  • 1300 ml (6 1/2  φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι. Προσθέτετε το καρότο, το σέλινο, το Χυμό Λεμονιού Realemon και το νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 3 ώρες.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και τη σελινόριζα κομμένη σε κύβους και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Σουρώνετε και προσθέτετε το μίγμα στον πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας, έως ότου ο πουρές αποκτήσει βελούδινη υφή. Μόλις ετοιμάσετε το κρέας, προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, διαλυμένο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό, δένοντας, με αυτόν τον τρόπο, το λεμονάτο. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε το μοσχάρι, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ σελινόριζας.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies