Τσουρέκια

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη                                                                             

  • 900 γρ. (7 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ξινόγαλο 
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 2 μεγάλα αυγά 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε κύβους 
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό 
  • 50 γρ. (2 κύβους) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι 
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχα 
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι 
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη για τη μαγιά                               


Υλικά για επάλειψη                                                                   

  • 1 κρόκο αυγού 
  • 2 κουτ. σούπας νερό 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη για τη μαγιά και τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε με τον γάντζο, έως ότου διαλυθεί καλά η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξινόγαλο και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μίγμα της μαγιάς. Ρίχνετε κύβο-κύβο το βούτυρο, ανακατεύοντας ελαφρά, ώστε να ενσωματωθεί στη ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 90 λεπτά. Ζυμώνετε ξανά και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη, προσθέτε Πραλίνα Φουντουκιού Caotonic και πλάθετε τα τσουρέκια σε σχήμα της αρεσκείας σας. Αφήνετε για άλλα 30 λεπτά τα τσουρέκια να φουσκώσουν. Τα αλείφετε με το μίγμα κρόκου-νερού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC αέρα για περίπου 45 λεπτά. Tips: Για περισσότερη γεύση, προσθέστε εντός της ζύμης Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους