Κέικ με καρότο & τζίντζερ

Υλικά
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ  
  • 4 αυγά 
  • 4-5 καρότα τριμμένα  
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  •  2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Για το frosting

  • 190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 375 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το τριμμένο καρότο και ανακατεύετε ελαφρά. Μοιράζετε το μίγμα σε δυο φόρμες του κέικ μακρόστενες και ψήνετε στους 170ºC για 45 λεπτά και στους 180ºC για 15 λεπτά.
Για το frosting: Χτυπάτε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για να αφρατέψει το μίγμα. Απλώνετε στο κέικ με μια σπάτουλα και γαρνίρετε προαιρετικά με ξύσμα καρότου.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.5/5
Ρυθμίσεις cookies