Πίτα του βοσκού

Υλικά
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 500 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι
  • 3 τομάτες τριμμένες  
  • 2 πατάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
     
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε τον πελτέ, το θυμάρι, τις τομάτες και το νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, απλώνετε τον κιμά και από πάνω τον έτοιμο πουρέ πατάτας. Ψήνετε για 35 λεπτά, στους 180°C, και άλλα 10 λεπτά, στο γκριλ.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους