Τάρτα σοκολάτα με γκανάζ σοκολάτας

Υλικά

Υλικά για τη γκανάζ

  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο

Υλικά για τη ζύμη σαμπλέ

  • 180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 325 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο σε πούδρα

Υλικά για τη γέμιση

  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια σπασμένα
  • 40 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
     
Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ, μέχρι να γίνει ομοιογενής και την βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα. Στο τέλος, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε ελαφρά. Κρατάτε λίγο ζυμάρι και το υπόλοιπο το ανοίγετε και το απλώνετε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε για 15 λεπτά, στους 160°C. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και ψήνετε για άλλα 45 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά για τη γκανάζ να ζεσταθούν, εκτός από την κουβερτούρα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει, απλώνετε από πάνω τη γκανάζ και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο. Με το ζυμάρι που έχετε κρατήσει, κόβετε μπισκότα σε σχήμα αστέρι, τα ψήνετε και διακοσμείτε την τάρτα.

 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5