Σοκολατάκια με κάστανο

Υλικά
  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 25 γρ. (3 κουτ. σούπας) χυμός πορτοκάλι
  • 25 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
  • 250 γρ. κάστανα καθαρισμένα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 100 γρ. (1/2 φάκελος περίπου) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ

Yλικά για το γαρνίρισμα

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Βράζετε τα κάστανα και τα κόβετε σε κομματάκια. Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τα προσθέτετε στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε τα κάστανα, ανακατεύετε και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο, για μισή ώρα. Πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ανακατεύετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, με τη ζάχαρη άχνη. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βουτάτε τα σοκολατάκια και τα περνάτε από το μίγμα κακάο και ζάχαρη άχνη. 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5