Σοκολατένια βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς

Υλικά
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
  • 30 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια σε κομματάκια
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια σε κομματάκια
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα σε κομματάκια

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, το αλάτι, τη βανίλια και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, αφού την έχετε λιώσει, και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε το Κακάο και τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. Αδειάζετε το μίγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180°C, για 45 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τους ξηρούς καρπούς.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους